
Wij zijn Alessandro en Mike en wij brengen met Al Mizar ons Sicilië naar Nederland.
We zijn in Bisacquino, voor generaties lang zijn hier olijfbomen geplant, geoogst en verzorgd. In september 2022, in de prachtige rustieke tuin van ons plattelandshuis in Bisacquino is het idee ontstaan om het professionele productieproces in te duiken en samen Al Mizar op te richten.
Hier in Bisacquino vind je nog het echte, ruwe en verrassende plattelandsleven van Italië. Alessandro is hier opgegroeid en heeft Mike kennis laten maken met deze rustieke omgeving, je ziet hier nog ruilhandel; tomaten worden verhandeld voor aubergines, en vijgen voor druiven.
Wij zijn een Siciliaans-Limburgs stel en hebben tijdens ons verblijf op Sicilië ontdekt dat we willen delen wat dit prachtige eiland te bieden heeft.
Pure ingrediënten en een eenvoudige manier van leven is de rode draad die zich door de dag heen beweegt.
De natuur hier is onze basis, al is die niet vanzelfsprekend. Daar moet je iets voor doen, en die ervaringen onder de hete zon, de daarbij horende droogte, het onweer en vervolgens de verkoelende regen hebben ons letterlijk laten knokken voor een eigen en puur biologisch product.
Het landhuis en de olijfgaard in Bisacquino liggen afgelegen met prachtige panorama uitzichten, zowel overdag als in de avonden, want de sterrenhemel is hier zichtbaar aanwezig. Zodoende wordt Al Mizar weergegeven met twee sterren. Precies om die specifieke avond te herinneren toen onze blik viel op de Melkweg en wij zijn gestart met onze reis om Sicilië naar Nederland te brengen.
















