Mike and Alessandro at the Al Mizar Olivefield

Wij zijn Alessandro en Mike en wij brengen met Al Mizar ons Sicilië naar Nederland.

We zijn in Bisacquino, voor generaties lang zijn hier olijfbomen geplant, geoogst en verzorgd. In september 2022, in de prachtige rustieke tuin van ons plattelandshuis in Bisacquino is het idee ontstaan om het professionele productieproces in te duiken en samen Al Mizar op te richten.

Hier in Bisacquino vind je nog het echte, ruwe en verrassende plattelandsleven van Italië. Alessandro is hier opgegroeid en heeft Mike kennis laten maken met deze rustieke omgeving, je ziet hier nog ruilhandel; tomaten worden verhandeld voor aubergines, en vijgen voor druiven.

Wij zijn een Siciliaans-Limburgs stel en hebben tijdens ons verblijf op Sicilië ontdekt dat we willen delen wat dit prachtige eiland te bieden heeft.

Pure ingrediënten en een eenvoudige manier van leven is de rode draad die zich door de dag heen beweegt.

De natuur hier is onze basis, al is die niet vanzelfsprekend. Daar moet je iets voor doen, en die ervaringen onder de hete zon, de daarbij horende droogte, het onweer en vervolgens de verkoelende regen hebben ons letterlijk laten knokken voor een eigen en puur biologisch product.

Het landhuis en de olijfgaard in Bisacquino liggen afgelegen met prachtige panorama uitzichten, zowel overdag als in de avonden, want de sterrenhemel is hier zichtbaar aanwezig. Zodoende wordt Al Mizar weergegeven met twee sterren. Precies om die specifieke avond te herinneren toen onze blik viel op de Melkweg en wij zijn gestart met onze reis om Sicilië naar Nederland te brengen.

Onze visie

Het oogsten van de olijven is voor ons een bijzonder moment van samenzijn. Families komen samen tussen de bomen, waar gelach, verhalen en tradities met elkaar worden gedeeld. Het is een tijd waarin generaties elkaar ontmoeten, waarin oude gewoontes worden doorgegeven en nieuwe herinneringen worden gemaakt. Juist dát maakt onze olijfolie nog specialer — elke druppel draagt een stukje van dat gezamenlijke werk, die warmte en die verbondenheid in zich.
In de kern van ons avontuur met Al Mizar ligt een visie die verder gaat dan alleen onze producten. We geloven in de kracht van samenwerking en duurzaamheid. Met trots brengen we niet alleen onze eigen olijfolie, crema’s, pesto en chocolade naar Nederland, maar we geven ook een podium aan lokale ondernemers. Hun unieke producten vertellen het verhaal van deze regio. We dromen van het plattelandshuisje, dat we willen opknappen tot een gastvrij toevluchtsoord. Hier willen we bezoekers verwelkomen die willen genieten van de schoonheid, eenvoud en het werk wat we verrichten op dit mooie eiland.
  • Familie oogst samen
  • Rook en zon in de olijfgaard
  • Mike en Alessandro
  • Favoriete oogst ladder
  • Moeder en tante aan het werk
  • De olijven verzamelen op de mini tractor
  • Verzamelen bij de olijfoliemolen

In de media

Artikel De Limburger
Redactie Ondernemen in Limburg

Onze producten