Wij zijn Alessandro en Mike en wij brengen met Al Mizar Sicilië naar Nederland.
We zijn in Bisacquino, voor generaties lang zijn hier olijfbomen geplant, geoogst en verzorgd. In september 2022, in de prachtige rustieke tuin van ons plattelandshuis in Bisacquino is het idee ontstaan om het professionele productieproces in te duiken en samen Al Mizar op te richten.
Hier in Bisacquino vind je nog het echte, ruwe en verrassende plattelandsleven van Italië. Alessandro is hier opgegroeid en heeft Mike in 2022 kennis laten maken met deze rustieke omgeving, je ziet hier nog ruilhandel; tomaten worden verhandeld voor aubergines, en vijgen voor druiven.
Wij zijn een Siciliaans-Limburgs stel en hebben tijdens een vakantie op Sicilië ontdekt dat we willen delen wat dit prachtige eiland te bieden heeft.
Pure ingrediënten en een eenvoudige manier van leven is de rode draad die zich door de dag heen beweegt.
De natuur hier is jouw basis, al is die niet vanzelfsprekend. Daar moet je iets voor doen, en die ervaringen onder de hete zon, de daarbij horende droogte, het onweer en vervolgens de verkoelende regen hebben ons letterlijk laten knokken voor een eigen en puur biologisch product.
Het landhuis en de olijfgaard in Bisacquino liggen afgelegen met prachtige panorama uitzichten, zowel overdag als in de avonden, want de sterrenhemel is hier rijkelijk aanwezig. Zodoende wordt Al Mizar weergegeven met twee sterren. Precies om die specifieke avond te herinneren toen de Melkweg de duisternis van de nacht deed verlichtte en wij zijn gestart met onze reis om Sicilië naar Nederland te brengen.
Onze visie
Elke samenwerking is een stap naar een toekomst waarin we de rijkdom van ons eiland delen. We dromen van het plattelandshuisje, dat we willen opknappen tot een gastvrij toevluchtsoord. Hier willen we bezoekers verwelkomen die willen genieten van de schoonheid en de smaken van ons eiland.